• Domov
  • Prijava na e-novice
  • O projektu
  • Povezave
  • Kam po nasvet?

Logo

  • Domov
  • Moja prehrana
    • Nosečnice in doječe matere
    • Dojenčki
    • Predšolski otroci
    • Šolarji in mladostniki
    • Odrasli - smernice zdrave prehrane
    • Starejši odrasli
    • Rekreativni športniki
    • Drugi prehranski nasveti
      • Ateroskleroza
      • Celiakija
      • Kronični bolniki
      • Rak
      • Sladkorna bolezen tipa 2
      • Vegetarijanci in vegani
    • Normalna telesna masa
  • Novice
    • Aktualno
    • Dogodki
    • Raziskave
  • Živila
    • Zelenjava in sadje
    • Žita in žitni izdelki
    • Stročnice
    • Mleko in mlečni izdelki
    • Meso in mesni izdelki
    • Ribe
    • Jajca
    • Semena in oreški
    • Rastlinska olja
    • Prehranska dopolnila
    • Druga živila
  • Sestavine živil
    • Energijska vrednost
    • Ogljikovi hidrati
    • Beljakovine (proteini)
    • Maščobe
    • Prehranske vlaknine
    • Sol in natrij
    • Vitamini
      • Vitamin A
      • Tiamin (B1)
      • Riboflavin (B2)
      • Niacin (B3)
      • Pantotenska kislina (B5)
      • Vitamin B6
      • Biotin (B7)
      • Folna kislina (B9)
      • Vitamin B12
      • Vitamin C
      • Vitamin D
      • Vitamin E
      • Vitamin K
    • Minerali
      • Baker
      • Cink
      • Fluorid
      • Fosfor
      • Jod
      • Kalcij
      • Kalij
      • Klorid
      • Krom
      • Magnezij
      • Mangan
      • Molibden
      • Selen
      • Železo
    • Druge aktivne snovi
    • Alergeni
    • Aditivi v živilih
      • Barvila
      • Konzervansi
      • Sladila
      • Emulgatorji
    • Neželene snovi
  • Dobro je vedeti
    • Miti in resnice o prehrani
    • Sezonska živila
    • Nasveti
    • Prehranski slovarček
  • O projektu
Dober TEK Slovenija, Zdravo uživaj in več gibaj Program sofinancira: Ministrstvo za zadravje Republike SLovenije

Sušenje živil in liofilizacija

Slovenska jabolka

Prehranska dopolnila

Alergeni in snovi, ki povzročajo preobčutljivosti

1234

Zadnje novice

  • Svetovni dan sladkorne bolezni 2025

    Ob Svetovnem dnevu sladkorne bolezni, ki ga obeležujemo vsako…

    Read More
  • Vabilo na dogodek: Dober večer, znanost: Prehrana jutrišnjega dne

    Knjižnica Domžale bo 17. novembra 2025 ob 18. uri…

    Read More
  • Teden ozaveščanja o podhranjenosti 2025

    Teden ozaveščanja o podhranjenosti, ki poteka vsako leto novembra…

    Read More
  • 1
 

PREHRANSKI NASVETI

 
nosecnice o
Nosečnice
dojencki o
Dojenčki
otroci o
Otroci
mladostniki o
Mladostniki
odrasli o
Odrasli
starejsi o
Starejši odrasli
sportniki o
Športniki
drugi prehranski nasveti
Drugo
 
 

ABC prehrane

 

Goljufije na področju hrane

Rastlinski napitki

Zakaj kupovati slovenske ribe in školjke

Označevanje živil: koristne informacije za potrošnike

Alkohol - je to sploh problem?

Pitje tekočin in uporaba energijskih pijač pri otrocih in mladostnikih

Novice

Novice

124

Svetovni dan sladkorne bolezni 2025

Ob Svetovnem dnevu sladkorne bolezni, ki ga obeležujemo vsako leto 14. novembra je NIJZ z Ministrstvom za zdravje pripravil nacionalno konferenco, ki je poudarila, da sladkorna bolezen…

125

Vabilo na dogodek: Dober večer, znanost: Prehrana jutrišnjega dne

Knjižnica Domžale bo 17. novembra 2025 ob 18. uri gostila pogovorni večer "Dober večer, znanost". Tokratna tema je Prehrana jutrišnjega dne: lokalno, inovativno, zdravo. Hrana danes…

114

Teden ozaveščanja o podhranjenosti 2025

Teden ozaveščanja o podhranjenosti, ki poteka vsako leto novembra pod okriljem Evropskega združenja za klinično prehrano (ESPEN), opozarja na pomen pravočasnega prepoznavanja in…

  • Nazaj
  • Naprej

Logo BW

Prehrana.si je nacionalni portal o hrani in prehrani, namenjen obveščanju prebivalcev o koristih zdrave prehrane in zagotavljanju verodostojnih informacij o prehrani.

O projektu

Sledite nam

facebookinstagramlinkedintwitter

Dober tek Slovenija

Portal deluje v okviru izvajanja Resolucije o nacionalnem programu o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015–2025 in je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje RS.

Izjava o statusu objavljenih vsebin

Možnost objavljanja vsebin na drugih straneh

Izvajalca programa:

nutricionistika logo

Inštitut za nutricionistiko
Koprska ulica 98,
1000 Ljubljana
www.nutris.org

nijz

Nacionalni inštitut za javno zdravje
Trubarjeva 2,
1000 Ljubljana
www.nijz.si

Kontakt: portal@nutris.org

Zdrava prehrana - Inštitut za nutricionistiko

© 2025 Inštitut za nutricionistiko  Oblikovanje: mixer.si Tehnična izvedba: Kreatik.si