Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj vabi v ponedeljek, 26. septembra 2022, na okroglo mizo z naslovom Podnebna kriza in prehranska draginja – kako rešiti dve muhi na en mah?, ki bo potekala od 11. do 12.40 ure v Hiši EU, Dunajska 20, Ljubljana in na platformi ZOOM.

Naš sistem oskrbe s hrano je netrajnosten in neodporen na ekonomske in podnebne šoke, ki smo jim že priča in ki jih lahko v še večji meri pričakujemo v prihodnosti. Brez odločnih in učinkovitih ukrepov se aktualna prehranska draginja lahko sprevrže v stalnico, čedalje hujša podnebna kriza pa jo bo še poglabljala.

Vabljeni strokovnjaki bodo razpravljali o ključnih dejavnikih ranljivosti, predvsem pa o spremembah na strani potrošnikov in na sistemski ravni, potrebnih za zagotovitev oskrbe s kakovostno in varno hrano po dostopnih cenah za vse ter za zmanjšanje vpliva na podnebne spremembe.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Dogodek bo potekal v Hiši EU in se bo v živo predvajal na spletni aplikaciji Zoom z možnostjo aktivnega sodelovanja.

Več:

https://www.umanotera.org/novice/podnebna-kriza-in-prehranska-draginja-kako-resiti-dve-muhi-na-en-mah-vabilo/