Dan za jabolka s sloganom »Najboljša ne padejo daleč od drevesa« je odlična priložnost za promocijo lokalnih, slovenskih jabolk. V okviru promocijske kampanje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju s slovenskimi pridelovalci in predelovalci sadja organizira poseben dogodek, na katerem se bodo na šestih lokacijah po Sloveniji obiskovalcem stojnic delila jabolka z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«.

V okviru promocijske kampanje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju s slovenskimi pridelovalci in predelovalci sadja organizira poseben dogodek, na katerem se bodo na šestih lokacijah po Sloveniji obiskovalcem stojnic delila jabolka z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«.

Stojnice na katerih bo možno poizkusiti več različnih sort jabolk z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« bodo postavljene v:

  • Ljubljani na Prešernovem trgu pri cerkvi, nakupovalnem središču Citypark BTC in Supernova Rudnik,
  • Mariboru na Glavnem trgu 2 in nakupovalnem središču Europark ter v
  • Celju v nakupovalnem središču Citycenter.

Dogodek se bo na vseh lokacijah odvijal v soboto, 18. novembra od 10. do 14. ure in bo odlična priložnost za promocijo lokalnih, slovenskih jabolk.

Najboljša so jabolka iz naše bližine

Promocijske aktivnosti bo spremljal slogan  »Najboljša ne padejo daleč od drevesa«, s čimer še dodatno poudarjamo pomen izbire jabolk iz naše bližine. veste, da lahko vam najbližje pridelovalce jabolk poiščete tudi na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane?

Slika: Najbolj pogoste sorte jabolk v Sloveniji (vir: nasasuperhrana.si)

najbolj-pogoste-sorte-jabolk-v-sloveniji

Najboljša ne padejo daleč od drevesa

Ste vedeli, da v Sloveniji rastejo nekatera najboljša jabolka daleč naokoli? Naša čudovita narava nam je podarila idealne razmere za gojenje teh sočnih sadežev – zrak, zemlja in sonce se združijo v popolni simfoniji, ki lokalna jabolka napolni s sladkostjo in hrustljavo svežino.

Pridelovalci se potrudijo, da jih oberejo ob pravem času, točno takrat, ko so najbolj sočna in bogata z vitamini. Še ena od prednosti so kratke poti – od sadovnjaka do trgovine so slovenska jabolka izbrane kakovosti hitro na vašem krožniku, polna okusa in vitalnosti.

Zakaj izbrati jabolka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«?

Za vašo mizo si zaslužite le najboljše, zato izberite jabolka, ki nosijo oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. S tem izborom ne boste le razvajali svoje družine z vrhunskim sadjem, ampak boste tudi z gotovostjo vedeli, da prihajajo izpod rok slovenskih pridelovalcev, ki so svoje delo opravili z dodatno mero skrbi in nadzora.

Znak »izbrana kakovost – Slovenija« namreč jamči, da so jabolka pridelana skladno z dodatnimi kriteriji kakovosti, da sta pridelava in predelava dodatno kontrolirani ter da so jabolka v celoti pridelana in predelana v Sloveniji.

Z vsakim nakupom jabolk, ki so plod slovenskega znanja in truda, prispevate k ohranjanju slovenskega kmetijstva in prehrambene industrije. Tako ne podpirate le pridnih rok slovenskih kmetov in predelovalcev, temveč tudi doprinesete k zagotavljanju kakovostnih živil domačega izvora.

Vir: Dan za jabolka s sloganom »Najboljša ne padejo daleč od drevesa« | Jabolka | (nasasuperhrana.si)