Ob letošnjem dnevu slovenske hrane, ki bo v petek, 17. novembra, bodo v vrtcih, šolah ter drugih institucijah po vsej Sloveniji spet pripravljali tradicionalni slovenski zajtrk, ki je sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka oz. drugega sadja. Dan slovenske hrane izpostavlja pomen lokalne hrane, zato letošnji v ospredje postavlja pomen naročanja hrane v javnih zavodih iz lokalne bližine. V ta namen je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pripravilo posebno anketo, s katero so želeli ugotoviti, kateri javni zavodi so na tem področju uspešni in so lahko primer dobre prakse pri naročanju lokalne hrane.
Obeleževanje dneva slovenske hrane ter izvedba tradicionalnega slovenskega zajtrka sicer vsako leto dobiva »nove podpornike«, ki se zavedajo pomena zajtrka, kot pomembnega dnevnega obroka ter vseh prednosti uživanja lokalne hrane.
Več o Dnevu slovenske hrane lahko preberete na tej povezavi, več o projektu Tradicionalni slovenski zajtrk pa najdete na tukaj.